Zeventigtal manifestanten aan nieuw onderkomen Michelle Martin

Foto: Photo News

Zeventigtal manifestanten aan nieuw onderkomen Michelle Martin

Print

Voor de woning van Christian Panier, de oud-rechter die Michelle Martin onderdak zal bieden, in het Naamse Floreffe, hebben zondagnamiddag een zeventigtal mensen actie gevoerd. Dat heeft de politie gemeld.

De manifestatie was verboden door de burgemeester van Floreffe, maar toch trokken ongeveer zeventig personen naar de woning van Panier. Via sociale media hadden 1.400 mensen aangegeven dat ze zouden komen, maar zij stuurden uiteindelijk bijna allemaal hun kat.

Veel van de manifestanten waren leden van de extreemrechtse groepering Nation en van de beweging Debout les Belges van ex-parlementslid Laurent Louis. Ze riepen slogans als ‘Martin en prison’ (Martin naar de gevangenis) en ‘Martin, Panier, associés’ (Martin, Panier, bondgenoten).

Opvallend detail: voor het begin van de manifestatie kwam het tot een scheldtirade tussen de leden van beide groepen. Na een uur, rond 15.00 uur, kwam de politie tussen en werd de manifestatie ontbonden. De politie, die met een veertigtal agenten aanwezig was, heeft twee mensen administratief aangehouden.

Christian Panier, de vroegere voorzitter van de rechtbank van eerste aanleg van Namen, kondigde dinsdag aan dat de ex van Marc Dutroux binnenkort bij hem zal intrekken.

Martin kwam in augustus 2012 vervroegd vrij en verblijft sindsdien bij de kloosterzusters van Malonne. Zij gaan echter verhuizen naar Sint-Pieters-Woluwe, waardoor Martin op zoek moest naar een nieuw onderkomen.

Nu in het nieuws