© evdw

© evdw

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Minister Weyts wil veer Lillo-Doel zolang mogelijk laten varen

Met een korte vaartocht op de Schelde startte Vlaams minister Ben Weyts het toeristisch seizoen in de polder. Hij ging hiermee in op de uitnodiging van districtsburgemeester Carl Geeraerts.

EVDW

Voor het Scheldedorpje Lillo is het gratis veer Lillo-Doel van levensbelang. Deze veerdienst kwam onder druk te staan door het toenemende scheepvaartverkeer. Even was er sprake van om het veer, dat vorig jaar meer dan 37.000 toeristen vervoerde, af te schaffen. Gelukkig kwam het niet zover. Het veer vaart vanaf paaszondag tot 30 augustus alle zon- en feestdagen tussen 12u30 en 18u.

Minister Weyts : “De traditie van het veer moeten we in stand houden. Ik wil het veer dan ook laten varen, zolang de veiligheid en het vaarverkeer dat toelaten.”

“De vaarbewegingen tussen de Noordzeeterminal en het Deurganckdok worden alleen maar talrijker. Om die reden wilden de diensten van Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts het veer Lillo-Doel helemaal opgeven. Weyts besloot om het veer toch te laten doorvaren, mét enkele nieuwe veiligheidsgaranties”, meldt het kabinet van de minister in een persbericht.

Er werd voor 2015 een dienstregeling opgesteld die rekening houdt met de wensen van de plaatselijke bewoners en de veiligheidsrisico’s, stelt het kabinet. “Concreet vaart het veer opnieuw uit vanaf vrijdag 5 april tot en met zondag 30 augustus 2015 en dat op alle zon- en feestdagen, telkens tussen 12.30 en 18.00 uur. Bij belangrijke lokale feestdagen zullen er telkens extra oversteken georganiseerd worden.”

Lees het volledige artikel dinsdag in Gazet van Antwerpen, editie Noord.

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Jobs in de regio