© MNM

Havenarbeidster in Sportpaleis

In een bomvol sportpaleis mogen optreden tussen grote artiesten is niet iedereen gegeven. Voor Jamilla Baildou (22) wordt het vanavond werkelijkheid dankzij een wedstrijd die MNM organiseerde.

Margo Tilborghs

MNM Back To The 90s & 00s is aan zijn zevende editie toe. De eerste vijf edities vonden de feestjes in het Sportpaleis plaats onder de naam Back to the 90s, maar sinds 2014 werden op vraag van het publiek ook de grootste hits uit de beginjaren van de nillies, ook wel zero’s genoemd, toegevoegd.

“Toen ik op de radio hoorde dat MNM de Soundmixshow die Bart Kaëll twaalf jaar geleden presenteerde op VTM vanonder het stof ging halen, wilde ik mijn kans wagen. Ik stuurde een imitatie van Shakira door. Een dag later kreeg ik al te horen dat ik bij de drie finalisten was. Ik was door het dolle heen.”

Samen met Vicky, die Alanis Morissette zong, en Julie, die Alicia Keys deed, bracht Jamilla haar nummer inDe Grote Peter Van de Veire Ochtendshow. De stemming liep ongeveer gelijk op. Maar het was Jamilla die met Whenever, Wherever van Shakira 37 procent van de stemmen haalde en zo de wedstrijd won.

De 22-jarige havenarbeidster is niet aan haar proefstuk toe. Eerder nam ze al deel aan The Voice van Vlaanderen met Regi als coach. Ze schrijft eigen teksten en muziek en probeert haar plaatsje te bemachtigen in de muziekwereld. “De kans dat je wordt opgepikt is klein”, zegt ze. “Maar ik blijf proberen. Muziek is mijn leven. Ik zou niet zonder kunnen. Dat ik nu de kans krijg om in het Sportpaleis te staan, is een droom die uitkomt. Ondertussen blijf ik aan het werk in de haven, waar ik de containers keur.”

Of ze zenuwachtig is? “Momenteel nog niet, en ik hoop ook dat dat zo blijft”, zegt Jamilla. “Tijdens de liveshow bij The Voice had ik weinig zenuwen. Ik hoop dat het dit keer, met een paar duizend mensen meer, net zo gaat. Mijn vrienden en familie steunen mij waar ze kunnen en gunnen mij deze kans.”

Info: www.mnm.be

Vastgoed

Jobs in de regio