Koren brengen oratorium van Mendelssohn met orkest Entente Cordiale

Foto: Patrick Van Dyck

Koren brengen oratorium van Mendelssohn met orkest Entente Cordiale

Print
Mortsel - De Heilige Bernadettekerk en het Fort 4 in Mortsel baden op 2 en 3 mei in een klassiek jasje. De koren Aidom en Couleur Vocale brengen er, samen met het orkest Entente Cordiale uit Mortsel, het Eliasoratorium van de Duitse componist Felix Mendelssohn.

“Een unieke kans om te genieten van deze hemelse muziek”, vinden initiatiefnemers Stefan Van Puymbroeck (44) en Hans Vercauteren (24). “Met alleen al onze zeventig zangers, vier solisten en dertig orkestleden kunnen we een grote locatie vullen”, stellen hoboïst Van Puymbroek en dirigent Vercauteren.

Het muzikale duo geeft les aan de Mortselse Academie. “Uiteraard wordt dit monumentale stuk geregeld opgevoerd door professionele muzikanten”, legt Van Puymbroeck uit. “Wij brengen dit werk met amateurs. Het is vooral de bedoeling om iets plezierig te doen. De luisteraars staan hopelijk versteld van het enthousiasme waarmee we dit stuk brengen.”

Volgens Van Puymbroeck is niet alleen de muziek bijzonder. “Ook beide locaties zijn speciaal. De akoestiek in de Bernadettekerk en het unieke kader van Fort 4 zijn extra troeven om naar Mortsel te komen. We verwachten telkens een vierhonderdtal luisteraars. Hopelijk zitten daar ook een heleboel jongere mensen tussen.”

Zaterdag 2 mei om 20u in H.Bernadettekerk, zondag 3 mei om 15u in Fort 4, 03.443.73.80, 
www.ccmortsel.be

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio