Voetbalplezier primeert voor KFC Ranst

Ivan Smets die de stage organiseert, jeugdvoorzitter Patrick Ceulers en jeugdproduct Wesley Jansen hebben drukke voetbaldagen voor de boeg. Foto: Sylvain Liekens

Voetbalplezier primeert voor KFC Ranst

Print
Ranst - Pasen betekent voor de leden van KFC Ranst ook een toernooi en een voetbalstage. Daar komen in totaal ongeveer 850 jonge voetballers van zes tot vijftien jaar op af.

Patrick Ceulers is de jeugdvoorzitter en voor hem is de paasperiode heel intens. “We beginnen met ons tornooi op zaterdag 4 en maandag 6 april. Met 72 teams uit de omgeving, zitten we aan ons plafond. We beschikken maar over drie speelvelden. De leeftijden van de spelers variëren tussen vijf en veertien. De opbrengst van het toernooi wordt helemaal in de club geïnvesteerd.”

Als het paastoernooi achter de rug is kan het jeugdbestuur nog niet met vakantie want dan begint op dinsdag 7 april hun vierdaagse voetbalstage. Jongens en ook meisjes tussen zes en vijftien zijn dan welkom om uit te testen of ze voetbaltalent hebben. “Het aantal deelnemers schommelt tussen de 80 en 9o spelers. De deelnemers worden in groepjes van tien verdeeld. Elk groepje krijgt een begeleider. In de voormiddag wordt gewerkt aan technische dingen. Er zit veel variatie in de oefeningen want elk uur wordt er doorgeschoven naar een andere begeleider.  Er wordt natuurlijk ook gewoon gespeeld. De deelnemers krijgen ‘s middags een warme maaltijd. Dus naast een tiental trainers moeten we ook een beroep doen op kookvaders en –moeders. We bieden opvang aan vanaf 8u en pas om 17u zit de dag er helemaal op. Voor die vier dagen betalen ze 100 euro en daar hoort ook een aandenken bij op het einde van de stage.”

http://www.kfcranst.be

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio