Clarissenklooster Malonne voor bijna 1 miljoen euro verkocht

Foto: Belga

Clarissenklooster Malonne voor bijna 1 miljoen euro verkocht

Print

Het klooster van de zuster Clarissen in Malonne is voor circa 1 miljoen euro verkocht aan Vieux Waleffe, het bedrijf van zakenman Stephan Jourdain. Het klooster nabij Namen werd bij het publiek bekend nadat Michelle Martin, de ex-vrouw en mededader van Marc Dutroux, er zich in 2012 vestigde na haar voorlopige vrijlating.

Dat heeft het verkopend immokantoor Actibel woensdag bekendgemaakt. De zusters zullen het klooster binnenkort verlaten.

De site van 2.200 vierkante meter zal verbouwd worden. Er komen ruimtes voor verenigingen en een 20-tal verblijven met drie tot vier kamers en een tuin, die verkocht zullen worden vanaf 100.000 euro, aldus directeur Paul de Sauvage van Actibel. Het park van het klooster komt ter beschikking van alle bewoners.

Er waren meerdere kandidaten voor deze verkoop. Vieux Waleffe van Stephan Jourdain won het pleit, onder meer omdat hij een diepgaande studie van de ruimte presenteerde.

Stephan Jourdain benadrukt dat de verkoop van het klooster een vastgoedtransactie is. De site mag niet blijvend gelinkt worden aan de aanwezigheid van Michelle Martin. Zij zal zich in Floreffe vestigen, in het goed van de Naamse ex-rechter Christian Panier, zo maakte hij dinsdag bekend.

Nu in het nieuws