Katelijne of KaBo?

Vreny Van Driel van Kangoeroes Boom aan de bal tegen Sint-Katelijne-Waver. Foto: WAS

Basketbalplay-offs 1ste klasse (v) sint-katelijne-waver - kangoeroes boom - Welke ploeg uit provincie ontmoet favoriet Castors Braine in halve finale?

Katelijne of KaBo?

Print

Vanavond (20.30u) wordt in het Heiveld Center van Sint-Katelijne-Waver de derde en beslissende wedstrijd van de kwartfinale van de play-offs afgewerkt. Het is uitkijken welke ploeg uit de provincie Antwerpen doorstoot naar de halve finale.

Sint-Katelijne-Waver of Kangoeroes Boom? Op die vraag krijgen we vanavond een antwoord. Kangoeroes Boom, dat de eerste wedstrijd bij Katelijne overtuigend won, liet vorige week een gouden kans liggen door het in het tweede duel en in eigen midden niet af te maken. ‘Verschillende speelsters kenden een offday. Op dit niveau en in zulke partijen betaal je dat cash’, baalde coach Gerrit Driessens van KaBo. De Rupelploeg had zich met een sweep (2-0) dus kunnen plaatsen voor de halve finales van de play-offs waardoor het zich een hele week rustig kon voorbereiden op de finale van de Beker van België zaterdag 4 april in de Country Hall van Luik.

Sara Leemans was in Boom wel op de afspraak en leidde met een double-double en met de steun van Anne-Sophie Strubbe Katelijne dus naar de nipte winst en de belle. ‘Jammer dat we een goede uitgangspositie niet konden afmaken. Ja, dat kwam zwaar aan. We moeten de knop snel omdraaien en staan voor een eerste belangrijke afspraak van de deze week’, zei Vreny Van Driel. De kapitein van Kangoeroes Boom is een van de ervaren speelsters. ‘We moeten die maturiteit dan ook gebruiken. Doen we dat, dan kunnen we volgens mij een tweede keer op één week op het parket van Sint-Katelijne-Waver juichen.’

Katelijne tankte na de uitwinst uiteraard een portie vertrouwen. ‘We beschikken opnieuw over het thuisvoordeel en willen het afmaken’, zei smaakmaakster Anne-Sophie Strubbe van Katelijne. Dat de beslissende match bol zal staan van nervositeit en spanning staat dan ook buiten kijf.

MEEST RECENT