Pop-upwinkel voor daklozen in Park Spoor Noord

Organisatoren Michiel Knuysen en Franco Prontera. Foto: Joris Herregods

Pop-upwinkel voor daklozen in Park Spoor Noord

Print
Antwerpen -

De loods in Park Spoor Noord transformeert morgen, 1 april, tussen 13u en 18u in de pop-upwinkel Street Store. Daar kunnen daklozen terecht voor gratis kleding.

Het concept van Street Store ontstond vorig jaar in Zuid-Afrika. Het is even simpel als mooi. Mensen die oude kledij hebben die nog in goede staat is, kunnen die doneren aan de organisatie. Die richt dan op een openbare plek een pop-upwinkel in, waar daklozen een echte shopervaring kunnen hebben.

Vorig jaar was er al een Street Store in Brussel en dankzij de studenten van de Antwerp Management School is nu ook Antwerpen aan de beurt.

“Een van de pijlers in onze opleiding is maatschappelijk bewustzijn”, vertelt organisator Niels Pintens. “Aan het begin van het jaar kregen we de opdracht om een sociaal project uit te werken. Zo zijn we op het concept van Street Store uitgekomen.”

Het idee kon meteen op veel bijval rekenen van daklozenorganisaties als ’t Vlot, Kamiano, inloophuis De Steenhouwer, Free Clinic en inloopcentrum De Vaart. “We willen het concept verder opentrekken en gaan voor de volledige look. Daarom zijn ook verzorgingsproducten welkom.”

Doneren kan nog tot vanavond 22u op de Sint-Jacobsmarkt 9.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio