Quick Step bevestigt: Boonen doet mee aan verkenning Parijs-Roubaix

Foto: Photonews, Twitter

Quick Step bevestigt: Boonen doet mee aan verkenning Parijs-Roubaix

Print

Marc Coucke zorgde maandagavond laat voor opschudding met een opvallende tweet. "1 procent kans dat Tom Boonen deelneemt aan Parijs-Roubaix", zo stond er te lezen. Bijgevoegd zat een foto van Coucke en Tom Boonen, die te gast was op de OmegaPerrigo-Party, een feest ter gelegenheid van de overname van Omega Pharma door het Amerikaanse bedrijf Perrigo.

Later maakte Coucke het nog concreter: "Tom verklaarde: 'Ik doe zeker mee aan verkenning Parijs-Roubaix, nadien beslis ik over deelname'."

Zo leek het plots een reële mogelijkheid dat Boonen in Roubaix aan de start komt, maar navraag binnen de ploeg leert dat meer dan een korrel zout noodzakelijk is.

"Tom zal inderdaad de verkenning meedoen’, zegt dokter Yvan Vanmol. ‘Zoals hij normaal gezien gewoon getraind zou hebben die dag. Tom traint pas terug sinds vrijdag, zoals jullie weten. Met drie trainingen en een verkenning starten in Parijs-Roubaix, lijkt me geen goed idee. Daarvoor had hij een voorbereiding in Spanje moeten rijden."

Zelfde verhaal bij ploegleider Wilfried Peeters: "Ik denk dat Marc er via Twitter met glans in geslaagd is om zijn feest onder de aandacht te brengen." (lacht)

Op 9 maart kwam Tom Boonen ten val tijdens de eerste etappe in Parijs Nice. Hij hield er een breukje in zijn elleboog en een verrekking en een scheur in zijn linkerschouder aan over. De prognose was dat hij zes tot acht weken niet zou kunnen koersen. Parijs-Roubaix wordt zondag 12 april gereden.

MEEST RECENT