© Dirk Kerstens

© Dirk Kerstens

1/2

Voorsmaakje van het Bijouke op horecabeurs Venuez

Op de horecabeurs Venuez kreeg het publiek een voorsmaakje van wat de nieuwe zaak van mixologisten Ben Belmans en Dieter Van Roy moet worden.

De tweedaagse beurs Venuez in de Parkloods van Park Spoor Noord trekt in twee dagen meer dan 4.000 horecamensen uit heel het land. Zij willen met eigen ogen zien welke trends ze het komende jaar mogen verwachten.

Mixologisten Ben Belmans en Dieter Van Roy toonden hen een nieuwigheid en lieten proeven van een trend. Zo toonden ze op de beurs een perfecte kopie van de toog in hun nieuwe zaak Bijou, die in juni opent op het Zuid. “Een toog gemaakt uit vol eikenhout en zacht leder tegen de zijkant van de bar, want die wand moet zacht aanvoelen tegen de knie”, weet Belmans, die zich al thuisvoelt in de replica van zijn nieuwe bar. “Er zullen exact 125 flessen op kunnen staan. Zo heeft de klant een overzicht en is het iets makkelijker kiezen. En voor ons blijft het beheersbaar en kunnen we de juiste uitleg geven bij elke drank. Voor elke nieuwe fles die erbij komt, zal een andere afvallen.” Bovenaan de bar toont Ben de nieuwste trend: gemberbier en gingerale. “Die zijn makkelijker met alcoholische dranken te combineren dan tonic. Gingerale kan je bijna met alles schenken, tonic niet.”

Nu in het nieuws