Personeel van Britse Queen protesteert tegen lage lonen

Foto: *

Celebs

Personeel van Britse Queen protesteert tegen lage lonen

Print
In Groot-Brittannië wil het personeel van Windsor Castle, waar koningin Elisabeth werkt, staken omdat de lonen te laag liggen. Het is de eerste keer dat het personeel van de koningin gaat staken.

De werknemers op Windsor Castle klagen over hun jaarloon van 14.400 pond (19.700 euro), dat minder is dan het bestaansminimum in Groot-Brittannië. Voor dat geld moeten ze opdrachten uitvoeren die niet in hun takenpakket zitten, zoals toeristen gidsen of vertalen, zonder daar een extra vergoeding voor te krijgen.

Eind april legt het personeel het werk neer en doen de werknemers alleen nog waarvoor ze betaald worden. De actie zou gevolgen hebben voor bezoekers aan het kasteel. Elk jaar komen er 1.1 miljoen bezoekers op het domein, wat zo'n 17 miljoen pond aan inkomsten oplevert. Volgens de beheerders van Windsor Castle gaat dat geld niet naar de koninklijke familie, maar wordt het gebruikt voor het onderhoud van de kunstcollectie en andere paleizen. Het gaat voor alle duidelijkheid niet over het persoonlijk personeel van de Britse koninklijke familie.

 

 

NIET TE MISSEN