Vrouw op nippertje uit dok gehaald

Foto: Google Street view

Vrouw op nippertje uit dok gehaald

Print
Antwerpen -

Aan de Sint-Aldegondiskaai op het Eilandje is in de nacht van zondag op maandag een vrouw van de verdrinkingsdood gered. Een politieploeg haalde haar op het droge, ze is onderkoeld.

De man van het slachtoffer kon een opgeroepen politieploeg de locatie aanwijzen waar zijn vrouw probeerde het hoofd boven water te houden. Ze klampte zich vast aan een scheepstouw in het Bonapartedok.

De inspecteurs gingen aan boord van een aangemeerd schip. Van daaruit probeerden ze eerst een reddingsboei naar het slachtoffer te gooien. Dan gingen twee inspecteurs, nadat ze hun wapengordel en kogelwerende vest hadden uitgedaan, aan de zijkant van het schip hangen. Ze konden met enige moeite het slachtoffer grijpen en haar gedeeltelijk uit het water tillen. Daardoor konden enkele andere collega’s dan vanop het schip de vrouw vastgrijpen en verder uit het water trekken.

Het slachtoffer (48) kreeg ter plaatse de eerste hulp toegediend. De MUG-arts stelde vast dat ze, als gevolg van onderkoeling, in levensgevaar verkeerde. Ze werd overgebracht naar het Stuivenbergziekenhuis. Uit een eerste relaas bleek dat de vrouw, nadat er in een café ruzie was ontstaan met een andere klant, naar buiten was gelopen. Even later was ze in het dok terechtgekomen.

Nu in het nieuws