‘Astana raakt WorldTour-licentie kwijt’

Foto: Photo News

‘Astana raakt WorldTour-licentie kwijt’

Print

De Astana-formatie van Tourwinnaar Vincenzo Nibali, de Nederlanders Lars Boom en Lieuwe Westra en landgenoot Laurens De Vreese raakt de WorldTour-licentie kwijt. Dat meldt De Telegraaf maandag. De Nederlandse krant voert een hooggeplaatste persoon binnen de Internationale wielrenunie UCI als bron op. De UCI wil de licentie afnemen omwille van het verstrekken van foutieve informatie rond een dopingonderzoek.

 

Wielrennen op Sportwereld.be

 

Astana kan volgens De Telegraaf alleen nog maar een continentale licentie aanvragen waarvan het toekenningsrecht bij de nationale federatie ligt. Dit betekent dat de Kazachse ploeg geen startmogelijkheid meer heeft voor alle grote koersen.

De licentiecommissie zou op 20 maart, twee dagen voor Milaan-Sanremo, hebben besloten dat Astana zijn licentie moet inleveren. De verwachting is dat de UCI donderdag naar buiten treedt met de beslissing over de licentie. Volgens de Telegraaf zal Astana meteen daarna naar het Internationaal Sporttribunaal TAS stappen om startrecht voor de Ronde van Vlaanderen en de andere WorldTour-koersen aan te vragen.

Meer sportnieuws