‘Bezoek aan Carré wordt doel voor mij’

Kaart-doelman Steve van Mirlo houdt Kevin Huysmans van een doelpunt. Foto: Dirk Van de Velde

voetbal1ste provinciale

‘Bezoek aan Carré wordt doel voor mij’

Dankzij twee goals van Kevin Huysmans, die daarmee zijn totaal op eenentwintig doelpunten bracht en stilaan toch een ernstige gooi doet naar de topschutterstitel, haalde de thuisploeg de drie punten binnen.

Mede door het puntenverlies van andere teams in de top vijf mag Groen Rood zich nu stilaan wel gaan opmaken voor deelname aan de eindronde, een nacompetitie die de fusieclub in het verleden geen windeieren heeft gelegd. Kaart pakte desondanks de nederlaag toch de tweede periodetitel, maar de ontgoocheling om de nederlaag en het degradatiespook dat daardoor om de hoek kwam loeren bedierven dat feestje.

Topschutter

Kevin Huysmans was alleszins opnieuw erg opgelucht en tevreden.

‘Ik had naar het einde toe zelfs nog twee keer kunnen scoren, maar de zware benen en een uitstekende doelman Van Mirlo staken daar een stokje voor. Ik zit nu aan eenentwintig en ik moet toegeven dat een bezoek aan de Carré nu stilaan wel een doel wordt, net zoals die deelname aan de eindronde. We konden deze week niet in de beste omstandigheden trainen, maar wanneer je dan ziet hoe deze groep de schouders onder geen gemakkelijke opdracht zet dan kun je wel zeggen dat het wel snor zit in de hoofden van de spelers. De eindronde zou dan ook een prachtige kers op een zeer mooie taart opleveren’, aldus nog een uitbundige topschutter.

SCHEIDSRECHTER: Glen Molenberghs.G.R. KATELIJNE: Du Pont, Rypens, Van Dorst, Herpoel, Huysmans, Elayadi (65’ Jacobs), Sarr, Hendrickx, Williams (68’ Vermeulen), Rabhi (77’ Becquet), De Smet.KAART: Van Mirlo, Vandenhoeck, Matkovic, Walschaerts, Karahmet, Ooms, Parmentier (86’ Lambrechts), Beenens, Kerstens, Eysackers (72’ Coppieters), De Meyer.DOELPUNTEN: 31’ Huysmans 1-0, 62’ Parmentier 1-1, 70’ Huysmans 2-1.

INFO

groen rood katelijne2

kaart1

Meer sportnieuws