© EPA

Bezoek Filip Dewinter aan Assad valt in slechte aarde

Filip Dewinter ging deze week in Damascus op de koffie bij de gehate Syrische leider Assad. Dat schoot in het verkeerde keelgat bij de nieuwe Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken. Is Vlaams Belang op weg naar een nieuwe interne machtsstrijd?

lex moolenaar

Anderhalf uur sprak Filip Dewinter naar eigen zeggen woensdag met Bashar al-Assad, de dictator van Syrië, die in heel West-Europa wordt beschouwd als een massamoordenaar. Zelfs de extreemrechtse Nederlandse politicus Geert Wilders noemt hem “een hele grote schurk”.

Maar Dewinter ziet het anders. “Moedig en indrukwekkend man”, liet hij weten in een tweet na zijn gesprek met Assad. En dat schoot in het verkeerde keelgat bij zijn eigen partijvoorzitter Tom Van Grieken. “Die tweet was zeer ongelukkig”, zei Van Grieken in het VRT-programma Villa Politica. “Filip heeft gelijk als hij zegt dat Assad de enige mogelijke bondgenoot is in de strijd van het Westen tegen IS, maar dat wil nog niet zeggen dat je met zo’n dictator aan tafel moet gaan zitten. Het Vlaams Belang is zeker geen fan van dictators zoals Assad. Als ik het van tevoren had geweten, dan had ik Filip die ontmoeting ten stelligste afgeraden. Ik zou de uitnodiging in elk geval niet hebben aanvaard.”

Lees zaterdag het volledige verhaal in Gazet van Antwerpen

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio