© Patrick Hattori

© Patrick Hattori

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Ludiek bootje varen ‘oep ze Mèchels’

De Malinska, de toeristische rondvaartboot in de Mechelse binnenstad, bestaat tien jaar. Vorig jaar kende hij zijn grootste belangstelling ooit en vanaf dit jaar pakt V-Zit uit met iets nieuws: bootje varen ‘oep ze Mèchels’, een ludieke versie van de tocht op de Dijle.

Sven Van Haezendonck

Initiatiefnemer Walter Smits (68) belooft je een ludieke tocht met een live gids-entertainer die je in onvervalst Mechels leuke anekdotes, een grapje, een lied, of jawel een halve waarheid brengt. “Ik stel vast dat mensen het soms graag wat ludieker hebben. Daar heb ik plezante gidsen Rudi De Mets en Ferre Uytterhoeven eens over aangesproken”, vertelt Walter Smits (68).

De twee bekende stadsgidsen leverden graag enkele van hun anekdotes aan. “Al zullen de tochten geen plezante wandeling op het water worden”, stelt Rudi De Mets.

Elke eerste vrijdag

Bootje varen 'oep ze Mèchels' kan je voortaan elke eerste vrijdag van de maand. Dit seizoen alvast op 1 mei, 5 juni, 3 juli, 7 augustus en op 3 september, telkens om 18u30. Plaats van afspraak is de aanlegsteiger van de Malinska op de Haverwerf, vlakbij Lamot en de Vismarkt. Een ticket kost voor volwassenen 10 euro, kinderen tot 12 jaar betalen 7 euro.

Groepen kunnen het hele jaar door reserveren. “Dag en uur van zo’n exclusieve rondvaart kan je dan zelf kiezen. Ze kost 295 euro voor maximum 45 personen”, zegt Smits.

www.v-zit.be of 0478/08.51.14.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio