59 woningen, erfgoeddepot en supermarkt verrijzen op Alstomsite

Print
Mechelen / Muizen - Midden 2020 moet de voormalige Alstomsite in Muizen (Mechelen) helemaal omgevormd zijn tot Depot Rato. Naast de renovatie van een waardevolle loods tot erfgoeddepot, verrijzen er 59 woningen en een supermarkt.

Het stadsbestuur en Retail Property Development (RPD) stellen de plannen voor de site donderdagavond voor het eerst voor aan buurtbewoners. Het voorbije jaar werd intensief gezocht naar een nieuwe invulling voor de verlaten loodsen aan de Leuvensesteenweg.

Het nieuwe erfgoeddepot van de stad moet in het voorjaar van 2016 als eerste klaar zijn. “We zullen er onze collecties van onze Stedelijke musea, van de dienst archeologie en het stadsarchief samenbrengen. Een mooie culturele invulling dus”, zegt burgemeester Bart Somers (Open Vld).

Ook loodsen tegen de vlakte

De overige loodsen en het kantoorgebouw wordeng gesloopt. Het Mechelse bureau Tecro & Krea heeft het ontwerp voor de site gemaakt. “Met de woningen willen wij een breed publiek aanspreken: jonge gezinnen, singles en eenoudergezinnen en senioren. Rond het erfgoeddepot komen er vier gebouwen in een autoluwe omgeving”, zegt architect Inge D’Hoogh.

De infovergadering vindt vanavond om 19u30 plaats in zaal 't Kranske in de Sint-Albertusstraat in Muizen.

Lees het hele verhaal vrijdag in Gazet van Antwerpen - editie Mechelen

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio