© IF

Opnieuw rashond ‘vermoord’

In het Meerdaalwoud in Bierbeek is een rashond doodgeschoten die begin deze maand nog een prestigieuze prijs won op de hondenshow van Birmingham. Dat meldt Het Nieuwsblad. Het verhaal doet denken aan Jagger, de Ierse setter uit Tongeren, die enkele weken geleden vergiftigd werd.

Hannelore Smitz en Thierry Goeman

Mak werd maandagavond uitgelaten in het Meerdaalwoud in Mollendaal, toen plots een schot weerklonk. ‘Mak schrok en liep weg’, zeggen eigenaars Dorothy en Marcel van Villagedogs in Holsbeek. ‘Daarna klonken nog enkele schoten en reed een auto met gierende banden weg. Enkele meters verder werd Mak dood teruggevonden. Hij was verschillende keren geraakt.’

Mak, een hond van het ras Rhodesian Ridgeback, was amper 3,5 jaar oud. Hij verbleef al sinds zijn geboorte bij een co-ouder, omdat hij deel uitmaakte van een kweekprogramma. Eigenaar Marcel sluit kwaad opzet zeker niet uit.

Net als de Tongerse hond Jagger had ook Mak begin deze maand een prijs gewonnen op de prestigieuze hondenshow van Crufts in Birmingham. De politie ziet geen verband tussen de twee honden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER