© L1.nl

Autohandelaar in cel voor moordpoging op ‘generaal’ No Surrender

De man die het lef had de president van de motorclub No Surrender een kogel in de hals te jagen, is opgepakt. Het gaat om Josephus M. (44) uit Poppel. Hij wordt verdacht van poging tot moord.

Ivo Meulemans

De verdachte, een Belgische autohandelaar, is geen onbekende voor de politiediensten. Aan zijn woning in de Nieuwstraat in Poppel (Ravels) had hij vrijdagnacht het vuur geopend op Klaas Otto, de ‘generaal’ van No Surrender.

Otto en Josephus M. kenden elkaar al langer. Na een misgelopen transactie zou Josephus M. enkele tienduizenden euro’s in het krijt hebben gestaan bij Nederlands meest bekende president. Omdat de terugbetaling te lang op zich liet wachten, trok Klaas Otto in de nacht van vrijdag op zaterdag opnieuw naar de woning.

Op een bepaald moment opende Josephus M. het raam. Wat er vervolgens gebeurde, is niet helemaal duidelijk. Feit is dat M. een schot loste en Otto een kogel in de schouder of hals kreeg.

De speurders vonden maandag in de berm de kogel terug waarmee Otto onder vuur was genomen. De verdachte heeft - voor zover bekend - geen banden met de motorclub No Surrender.

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio