Autistische zoon geraakt niet op dagopvang omdat er geen bus rijdt

Jamie (8) met zijn ouders. De noodkreet die Frank via Facebook slaakte, wordt massaal gedeeld. Foto: Patrick De Roo

Autistische zoon geraakt niet op dagopvang omdat er geen bus rijdt

Print
Borgerhout / Schoten -

Eindelijk heeft de familie De Vylder een geschikte dagopvang gevonden voor zoontje Jamie (8), die zwaar autistisch is en een mentale achterstand heeft. In het OC Clara Fey in Sint-Job is hij meteen welkom. Eén probleem: er is geen vervoer.

“Jamie zit momenteel in de Buso-school Zonnebos in ’s Gravenwezel”, vertelt papa Frank De Vylder, die afkomstig is uit Schoten maar met zijn gezin in Borgerhout woont. “Het is ongeveer 20 kilometer rijden, maar met de schoolbus lukt dat perfect. Spijtig genoeg ligt het niveau in Zonnebos te hoog voor onze Jamie. OC Katrinahof op Linkeroever zou veel geschikter zijn voor ons zoontje, maar daar staan we momenteel op de 78ste plaats op de wachtlijst. In de andere scholen zijn de wachtlijsten nog langer.”

Ze konden hun geluk niet op toen ze vernamen dat Jamie ingeschreven kon worden in OC Clara Fey in Sint-Job, een zorgvoorziening voor personen met een verstandelijke handicap. In een nieuwe module die Clara Fey sinds 2014 aanbiedt, kan Jamie de juiste begeleiding op maat krijgen.

Lees dinsdag het volledige verhaal in Gazet van Antwerpen - editie Noord

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio