© Patrick Hattori

Amerikaanse toeristen vinden Mechelen 'cosy'

De Sint-Romboutstoren, de Vismarkt of de Kruidtuin. Geen van de blikvangers in Mechelen zijn drie Amerikaanse dames nog vreemd. Met dank aan de leerlingen van het GO! Atheneum Willebroek en GO! TA Den Biezerd uit Niel. “Mechelen is echt cosy”, zegt Megan De Thaey, een van de gasten uit de VS.

Sven Van Haezendonck

De Dijlestad heeft er drie ambassadeurs bij: Megan De Thaey, Toni Rust en Jasmine Roberts. De drie sympathieke Amerikaanse dames werden maandag een hele dag rondgeleid in de historische binnenstad van Mechelen. Gidsen van dienst waren leerlingen van het zevende jaar kantooradministratie en gegevensbeheer.

“Je kan Engels op de schoolbanken leren, maar je kan het ook in de praktijk brengen. Daar was deze rondleiding een mooie aanleiding voor”, zegt leerkracht An Van der Auwera, coördinator van het project. De Amerikaanse gasten bleken achteraf gecharmeerd door Mechelen.

“Het is een mooi voorbeeld van een middeleeuwse, Europese stad. Al is Mechelen wel echt cosy”, zegt Megan De Thaey, die ondertussen met een Belg gehuwd is. Toni Rust was onder de indruk van het bezoek aan de Sint-Romboutstoren. “Ik heb er echt van genoten, net zoals van het boottochtje op het ‘canal’. Echt gezellig en mooi allemaal”, vertelt ze.

Lees het hele verhaal dinsdag in Gazet van Antwerpen - editie Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio