Di Rupo: ‘22 maart is scharniermoment voor PS’

Foto: Photo News

Di Rupo: ‘22 maart is scharniermoment voor PS’

Print

De PS gaf zondag de aftrap van de inhoudelijke herlancering van de partij, ‘een scharniermoment’ volgens voorzitter Elio Di Rupo. Hij riep op tot een grotere mobilisatie, in samenwerking met onder meer de socialistische vakbond.

Een duizendtal PS-leden verzamelde zondag in Luik om de ‘Chantier des idées’ te lanceren, waarmee de partij nieuwe ideeën wil genereren om een antwoord te formuleren op de centrumrechtse federale regering.

De partij roept haar leden op na te denken over twee thema’s: de omgang met de Europese besparingen en het financieel kapitalisme ‘dat onze economie vergiftigt’.

Vandaag, 22 maart, moet daarbij een scharniermoment worden, waarna de partij uitgebreider moet mobiliseren tegen de regering. Voorzitter Elio Di Rupo luisterde vier uur lang, achter gesloten deuren, naar de grieven van de militanten.

Daarbij kwamen vooral thema’s als werkdruk en de combinatie van werk en familie aan bod. Ook de rol van de parlementairen, cumuls en absenteïsme, vormde een thema. In de loop van de komende weken en maanden zullen er antwoorden worden geformuleerd.

MEEST RECENT