Gepeste jongen krijgt onvergetelijke verjaardag

Foto: Twitter

Mama

Gepeste jongen krijgt onvergetelijke verjaardag

Print
De 13-jarige Odin uit Canada - een jongen met het syndroom van Asperger - heeft een onvergetelijk verjaardagsfeest gekregen. Het begon allemaal met een oproep van zijn moeder op een lokale facebookgroep.

"Sommige van jullie zullen al posts gezien hebben over mijn zoon Odin. Hij heeft het syndroom van Asperger en wordt vaak gepest op school. Vandaag wordt hij 13 jaar, maar er is niemand komen opdagen op zijn verjaardagsfeestje." De mama van de jongen vroeg daarna of enkele mensen hem een verjaardagswens wilden sturen naar zijn 'schmancy new cell phone'.

Er kwamen echter veel meer reacties dan de moeder ooit had kunnen hopen. Diezelfde namiddag stuurden verschillende bekendheden, waaronder acteur Elijah Wood, een verjaardagswens naar Odin via Twitter met #Odinbirthday. Ook de Canadese NBA-ploeg Toronto Raptors stuurde een tweet de wereld in: 'Happy 13th Birthday to our new friend Odin!'.

 

In totaal kreeg Odin meer dan 5000 berichtjes van vreemden, bekendheden en politici om hem een gelukkige verjaardag te wensen, aldus de Canadese krant Peterborough Examiner.

 

Ook zijn feestje werd groter dan aanvankelijk gepland. Hij werd ernaar toegereden in een witte limousine en werd begroet door honderden mensen. "Ik vind het waanzinnig om te zien hoeveel mensen kunnen geven om iemand die ze totaal niet kennen. Dat zal de pesters een lesje leren", zei Odin tegen de Canadese krant.
 


 

 

NIET TE MISSEN