The Jane maakt eigen gin

Print

Sterrenrestaurant The Jane heeft een eigen gin ontwikkeld. D.R.K.N.S.S. Rare Gin is niet alleen aan de buitenkant van de fles donkerder dan andere gins. Binnenin zit een heldere, maar amberkleurige drank, zodat atypisch een goede omschrijving is. En van D.R.K.N.S.S. maak je natuurlijk snel darkness (duisternis).

Met de mysterieuze boodschap ‘D.R.K.N.S.S. Comes’ kondigt restaurant The Jane al even aan dat spitsbroeders Sergio Herman en Nick Bril op iets broeden. Dat blijkt dus een gin te zijn, die exclusief voor The Jane werd ontwikkeld door de West-Vlaamse onafhankelijke bottelaar, gin createur en whiskyexpert Bert Bruyneel. Hij ontwikkelde zijn D.R.K.N.S.S. in nauwe samenspraak met Paul Morel, mixologist van The Jane.

De gin is niet alleen atypisch van smaak, hij wijkt ook af door zijn diepe amberkleur. Bovendien ging Bruyneel terug naar de oorsprong van gin en creëerde een spirit die niet verdund moet worden. Het werd een gin die geen tonic of garnituren vraagt, maar puur wordt geproefd en die een bijzonder overweldigende smaakervaring belooft. Als kruiden zijn jeneverbes gebruikt naast malt, hop en cacao. De typisch frisse toetsen van deze gin komen van sinaasappel, mandarijn, verse venkel en klaproos.

Daarna werd de gin gerijpt op een whiskyvat van Asta Morris, het label van Bert Bruyneel. Het vat werd na deze rijping zorgvuldig vernield, zodat het absoluut zeker is dat dit project éénmalig blijft.

Elke fles, donker natuurlijk, draagt een stukje van het vat op de buik.

Vanaf vandaag wordt de gin geschonken in The Jane Upper Room Bar. Geen van de 73 flessen zullen worden verkocht. Binnen enkele weken zullen twintig uitverkorenen worden uitgenodigd om één fles te kunnen bemachtigen.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio