© Patrick Hattori

© Patrick Hattori

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Primeur: historische binnenstad ontdekken met een gidsfiets

Mechelen romantisch ontdekken met zijn tweetjes, of op een comfortabele manier als je wat minder goed te been bent? Voortaan kan het, met De Gidsfiets. “Ik denk dat wij de eerste in het land zijn”, zegt erkend stadsgids Peter Meuris van Buitengewoon Mechelen.

Sven Van Haezendonck

Peter Meuris (44) en zijn echtgenote Patrica Gobien (46) hebben acht jaar lang de B&B Luna Luna uitgebaat in hun huis aan de Melaan. Zo’n twee jaar geleden zijn ze daarmee gestopt. Een bezoek aan het Waalse Bergen bracht het paar op ideeën voor een nieuw project.

Inspiratie in Bergen

“Tijdens een citytrip maakten wij daar een rondrit met een Vespa Piaggio, een onvergetelijke ervaring”, stelt Peter. “Nu, zelf zagen wij zo’n ‘protbrommerke’ niet meteen zitten (lacht). Wij doen zelf al jaren aan autodelen en de binnenstad van Mechelen is ook autoluw. Daarom informeerden wij naar een elektrische versie, maar dat bleek vreselijk duur”, legt Patricia uit.

Mosterd uit Berlijn

Tot manlief tijdens een verblijf in Berlijn kennismaakte met de fietsmobiel, een hippe variant van de riksja die veel mensen kennen. “In de Duitse hoofdstad rijden er zo honderden rond als fietstaxi”, zegt Peter. Met zijn gidsfiets wil Peter Mechelaars of toeristen voortaan meenemen op een boeiende rit langs straten, pleinen en vele Mechelse verhalen. Zowel in het Nederlands als in het Engels.

Een ritje kan al vanaf een halfuur, tot anderhalf uur. Er zijn ook speciale arrangementen.

www.buitengewoonmechelen.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners