© Re-Vive

Nieuwe wijk Zorro biedt ruimte voor 400-tal duurzame woningen

Zorro. Dat is de naam van de nieuwe woonwijk die de Gentse projectontwikkelaar Re-Vive mee zal vormgeven op de Cometsite in Mechelen. In een periode van acht tot tien jaar moeten er in het gebied van vier hectare groot zo'n 400 duurzame woningen verrijzen.

Sven Van Haezendonck

Zorro is Spaans voor vos, en verwijst naar de oude meubelfabriek 'De Vos Frères' die ooit op de site was gevestigd. "Veel oudere mensen die nog in de buurt wonen, noemen de site daarom nog steeds Voske", zegt Sofie Rédelé van Re-Vive. De ontwikkelaar uit Gent, gespecialiseerd in de herbestemming van vervuilde terreinen, stelt vanavond voor het eerst zijn plannen voor aan de buurt.

In mei moet de sloop van de voormalige fabriek van Comet afgerond zijn. Ook de opvallende voorgevel aan de Koningin Astridlaan gaat tegen de vlakte. Eind dit jaar, als ook de sanering al een eind gevorderd is, neemt Re-Vive de site over van huidig eigenaar Mirova. Die had ze te koop aangeboden.

Start vermoedelijk in 2017

De ontwikkelaar uit Gent werkt aan een masterplan voor de site tussen de Mechelse vesten (R12) en het kanaal Leuven-Dijle. De bestemming van het terrein wijzigt van industrie- naar woongebied. Daarvoor is de opmaak van een nieuw ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) nodig. "Als alles volgens plan loopt, kan de bouw van de eerste woningen in 2017 starten", zegt burgemeester Bart Somers (Open Vld).

Centraal op de site komt een park van zo'n 5.000 vierkante meter groot. Een nieuwe vaartdreef zal op termijn de binnenstad beter verbinden met het Vrijbroekpark.

Lees het hele verhaal dit weekend in Gazet van Antwerpen-editie Mechelen

MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio