© Dirk Van de Velde, gva

© gva

1 / 2

Israëlische juwelier vindt nieuwe uitdaging met restaurant Chickpea

Sinds kort kunt u aan de Oudaan binnenwippen bij Chickpea. De piepkleine zaak serveert vooral broodjes pita met verschillende hummusgerechten. Zaakvoerder Yossi Israël verwelkomde Joy Anna Thielemans al als fan.

Dominique Piedfort

Meer dan negen mensen kunnen niet binnen bij Chickpea, wat staat voor kikkererwt. Yossi Israël heeft voor hen welgeteld één tafel klaarstaan. Een fijn weetje tussendoor: zijn familienaam is ook zijn land van herkomst. En toch slaat de nieuwe zaak in de schaduw van de politietoren aan. Dat lijkt vooral te maken te hebben met het originele concept.

“Ik ben al 30 jaar juwelier in de stad. Onlangs heb ik besloten om iets helemaal anders te gaan doen”, vertelt Yossi. “Ik hou erg van Italiaanse koffie. Maar er zijn in de stad op dit moment veel te veel koffieshops. En Antwerpen is nog altijd geen miljoenenstad als Londen of Parijs. Daarom zocht ik iets origineels. En zo kwam ik bij hummus uit. Dat is erg populair in Israël, Libanon of Egypte, zo populair als de frietjes hier. Meer dan negen mensen mag ik inderdaad niet toelaten. Dit was mijn vroegere atelier, ik heb alles zelf gedaan.”

Lees vrijdag meer in Gazet van Antwerpen - editie stad

Chickpea, Oudaan 4 in Antwerpen, gesloten op zondag en maandag. www.chickpea.be

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio