© dirk kerstens

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Stadstroubadour Tourist LeMC breekt door

Johannes Faes (30) alias Tourist LeMC wordt nu al vergeleken met Wannes Van de Velde. Dat is niet min. Maar wie zijn tweede album En Route beluistert, begrijpt dat wel. Dit is niet de zoveelste Antwerpse rapper, dit is de stadstroubadour van een nieuwe eeuw.

DOMINIQUE PIEDFORT

En Route begint met tromgeroffel. Alsof de troepen van Napoleon weer door de stad marcheren. Al is Tourist lang niet op oorlogspad. Welke boodschap schuilt er misschien wel in dit album? “Ik heb die titel van stadstroubadour meegekregen. Dat klopt ergens wel. Ik ben een verhalenverteller die van podium naar podium trekt. Anderzijds is het ook een persoonlijke trip. Ik kijk tegelijk naar de weg die ik al heb afgelegd en waar ik nog naartoe wil.”

Wannes Van de Velde

Grenzen verleggen, daar draait het bij Tourist rond. Wat hij brengt, gaat veel verder dan de niche waarin hiphop zit. “Na Testament begonnen de media mij al snel te vergelijken met Wannes Van de Velde. Ze duwden mij in de hoek van de volkszangers. Ik bereik nu ook dertig- of veertigplussers, dus niet alleen jongeren die naar hiphop luisteren. Met dit album wilde ik daarom mijn tijd nemen. Om dat geluid zo goed mogelijk te kunnen neerzetten.”

Lees vrijdag het volledige interview met Tourist LeMC in Gazet van Antwerpen

En Route ligt vanaf vandaag in de rekken. Tourist LeMC stelt op vrijdag 3 april het album voor in muziekcentrum Trix in Borgerhout, www.trixonline.be, www.tourist-lemc.be

Vastgoed

Jobs in de regio