© Sven Coubergs

© Sven Coubergs

© Sven Coubergs

© Sven Coubergs

© Sven Coubergs

1 / 5

Dan toch een panda te bezichtigen in Antwerpen

Er is een gigantische panda opgedoken aan parking Firoel in de Congresstraat in Antwerpen (2060). Het betreft weliswaar een kunstwerk van streetartist Bart ‘Smok’ Boudewijns. Samen met onder meer Joachim ‘Kloio Oiolk’ gaf hij er de site opnieuw wat kleur.

JoRo

Later dit jaar strijkt op de site een bouwproject neer. Tot het zover is, zijn kunstenaars nog meer dan welkom op de 'grijze' parking.

Vandaag oogt de site in de Congresstraat allerminst aantrekkelijk. Met de komst van CITIFY! – een project van Leopold Real Estate, Immo Mortsel en Woningbouw Verelst naar een ontwerp van ABML – krijgt de buurt weldra evenwel een gloednieuw gezicht.

“We konden niet wachten om de omgeving al wat op te fleuren”, vertelt Evy De Vos van CITIFY!. “Vandaar dat we een oproep lanceerden richting Antwerpse streetartists om hier een guerilla te plegen en de muren al eens stevig onder handen te pakken.”

Verschillende artistiekelingen vonden vandaag, woensdag 18 maart, hun weg naar de toekomstige CITIFY!-werf. “Voor ons is het heerlijk om op zo’n muren aan de slag te gaan. Ideaal. En het is super dat we deze mogelijkheid krijgen”, aldus ‘Kloio Oiolk’. En die panda? “Tja, de nabijheid van de Zoo zorgde voor de inspiratie van het moment”, lacht ‘Smok’. “In Antwerpen zit er geen panda. Maar nu toch wel een klein beetje hé.”

De projectontwikkelaar herlanceert bij deze zijn oproep richting kandidaat-artists. “Want er is nog heel wat plaats op deze muren. Dus iedereen is welkom om het hier wat extra kleur te geven. En blijft het van deze kwaliteit dan overwegen we zelfs om er een permanente eye-catcher van te maken in de toekomstige groene binnentuin.”

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio