Supporters van KV Mechelen schenken 1250 euro aan Act As One

Supporters van KV Mechelen Foto: BELGA

Supporters van KV Mechelen schenken 1250 euro aan Act As One

Print
Deurne -

Het overkoepelend supportersorgaan van voetbalclub KV Mechelen schenkt een cheque van 1250 euro aan Act As One, de supportersvereniging van tweedeklasser Antwerp FC. 12 jaar na de redding van KV Mechelen door verschillende supportersacties, geeft supportersorgaan Malinwa zo een duidelijk signaal naar hun collega supporters van Antwerp.

De supporters van Antwerp steunden in de reddingsactie van 12 jaar geleden KV Mechelen en doneerden toen 1000 euro. “Een duidelijk signaal van de supporters van de oudste club van het land en erg welkom in de toenmalige redding”, zo zegt supportersfederatie Malinwa via een persbericht.

De redding van KV Mechelen werd grotendeels mogelijk gemaakt door de inzet van de fans en zij gunnen Antwerp eenzelfde reddingsscenario. “De doelstelling van Mark Uytterhoeven om er voor te zorgen dat supporters mee de lijnen uitzetten binnen de club en borgen dat er als een goede huisvader zou worden omgesprongen met de middelen, resulteert ondertussen in een club die jaar na jaar probleemloos de licentie haalt, sportief nog steeds in eerste klasse actief is en op het punt staat zijn stadion te verbouwen.”

Fundament voor gezonde club

Donderdag ontvangt het Vlaams Parlement in een hoorzitting over supportersinspraak het Malinwa Supportersorgaan om te bekijken wat er wettelijk mogelijk is qua inspraak.

De supporters willen met de donatie aan Act As One een duidelijk signaal geven. “De €1000 van toen zorgde mee voor het fundament voor een gezonde club. We hopen dat deze donatie niet alleen qua geld, maar zeker ook als signaal naar iedereen die het Antwerps voetbal een warm hart toedraagt, bijdraagt tot de redding van stamnummer 1 met een duidelijke supportersverankering in het bestuur van de club.”

Mark Uytterhoeven schenkt cheque

Mark Uytterhoeven, ex-tv-figuur en de motor achter het reddingsproject van KV Mechelen in 2002-2003 zal een cheque met het bedrag van 1250 euro overhandigen aan de mensen van Act As One op de volgende thuiswedstrijd van Antwerp op zaterdag 21 maart.

Meer voetbalnieuws