Enrique Noviello stelt tweede cd El Juntacadáveres voor in De Roma

Enrique Noviello (midden met hoed) en de mannen van El Juntacadaveres in thuishaven Berchem. Foto: link

Enrique Noviello stelt tweede cd El Juntacadáveres voor in De Roma

Print
Berchem -

El Juntacadáveres bestaat vijf jaar. De groep van Enrique Noviello heeft met Twists and turns een sterke tweede cd uit, die hij op 19 maart in De Roma voorstelt. “Alles wat ik in Berchem hoor en voel, filter ik door de tango”, zegt Noviello.

In 2002 verhuisde Enrique Noviello van Buenos Aires naar een soortgelijke havenstad aan de overkant van de Atlantische Oceaan: Antwerpen. Met andere Latino’s en Antwerpenaren vormde hij de groep El Juntacadáveres (De lijkenverzamelaar), die de voorbije vijf jaar op tal van buurtfeesten en festivals in binnen- en buitenland optrad.

“Ik laat alle ervaringen uit Antwerpen op me inwerken en verwerk ze doorheen het mistgordijn van de tango”, beschrijft Noviello, die in tal van muziekgroepen en theaterprojecten actief is. “De tango ontwikkelde zich in Buenos Aires door Europese migranten die openstonden voor hun nieuw land. Ik probeer een soortgelijke nieuwsgierigheid aan de dag te leggen.”

De cd werd vorig weekend al met veel succes in de Bozar in Brussel voorgesteld. Morgen (zaterdag) komt thuishaven Antwerpen aan de beurt met een concert in De Roma.

Wie nog meer van Enrique Noviello wil horen, kan vanaf 25 maart naar Het Paleis, waar Mag ik een danske van Birgit Kersbergen en Manou Kersting in première gaat, bewegingstheater voor de allerkleinsten met danspasjes van Fred Astaire tot salsa. De live­muziek is een kolfje naar de hand van Noviello.

www.hetpaleis.be

Lees woensdag meer over El Juntacadáveres in Gazet van Antwerpen - editie Stad

El Juntacadaveres - Twist and turns (Zimbraz rec). www.deroma.be , www.hetpaleis.be

DOEN!