© Wim Jacobs

Man (76) schiet zijn ex dood voor nieuwe vriendin

De vrouw (66) die gisteren dood werd teruggevonden in een woning in Moerbeke, werd doodgeschoten door haar ex-vriend. De 76-jarige landbouwer en buschauffeur op rust zou heeft haar neergeschoten. De reden? Zijn nieuwe en veel jongere vriendin. De man biechtte de feiten op aan zijn zoon en probeerde zelf uit het leven te stappen, zo schrijft Het Laatste nieuws.

wbe

Sinds het overlijden van zijn echtgenote in 2001, was Willy V. H. een ware flierenfluiter. Zijn buren omschrijven hem als een verzorgde man die graag paradeert met zijn Mercedes E-klasse. “Hij is een ­onvervalste Don Juan: altijd netjes gekleed en zijn grijze haardos was mooi verzorgd. Je merkt hier regelmatig wel eens een vrouwtje op die dan aan zijn deur of even verderop stopte”, vertelt een buur.

Toch leek het alsof Willy V.H. gesetteld was met Yvonne D., maar hun relatie liep enkele weken geleden spaak, zo weet een buurvrouw. “Ik had al een tijdje door dat Willy weer op vrijersvoeten was, want bijna elke avond stond er een zwarte Peugeot voor zijn deur. Ik zag ook al eens een donkerharige vrouw uitstappen van naar schatting 46 jaar.”

Het feit dat Willy V.H. er een nieuwe vriendin op nahield zou een belangrijke rol gespeeld hebben in het drama. Tijdens een bezoek van Yvonne D. ontstond er een ruzie tussen de ex-geliefden. De landbouwer nam een geweer en schoot Yvonne D. dood. Daarna belde hij naar zijn zoon, biechtte hij de feiten op en probeerde hij zelfmoord te plegen. Zijn zoon verwittigde de politie, die dat kon voorkomen. De man werd zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis van Geraardsbergen en verkeert niet meer in levensgevaar. Hij kon wel nog niet verhoord worden.

De nieuwe vriendin van de Willy V.H. volgde het hele gebeuren vanuit haar wagen. Slachtofferhulp stond haar bij.

Nu in het nieuws