© gva

© tim de backer

1 / 3
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Sint-Niklaas - Trucker maait in 4 jaar 5 fietssters van de baan

Trucker:“Ik heb een onweerstaanbare drang om meisjes aan te rijden”

Een truckchauffeur heeft bekend dat hij vanuit een “onweerstaanbare drang” meermaals fietsende meisjes heeft aangereden met zijn vrachtwagen. De 44-jarige maakte in de omgeving van Sint-Niklaas minstens vijf slachtoffers, van wie één er erg aan toe is. Het gerecht onderzoekt of de man moet worden geïnterneerd.

Werner Rommers

Het onderzoek kwam op gang na een dramatisch ongeval begin september vorig jaar. De zestienjarige Leen Boon, die van school naar huis fietste in het Oost-Vlaamse Sinaai, werd toen aangereden door een vrachtwagen en kwam onder de wielen terecht. De chauffeur reed gewoon door. Een vrouw die van op een afstand alles zag gebeuren, vond het zwaargewonde slachtoffer aan de kant van de weg en verwittigde de hulpdiensten.

Speurders van de lokale recherche van de politie van Sint-Niklaas vonden de betrokken chauffeur al snel, een man van 44 uit Stekene die voor het stellingenbedrijf Kontrimo uit het nabijgelegen Temse werkte. Hij kon niet anders dan bekennen. De man was na de aanrijding nog teruggekeerd naar de plaats van het ongeval, maar had het meisje koudweg aan haar lot overgelaten.

De man veroorzaakte nog vier andere ongevallen. Zijn ex-baas noemt hem een ‘leugenaar’, de gerechtspsychiater spreekt van een ‘zeldzame dwangpathologie’.

Lees het hele verhaal dinsdag in Gazet van Antwerpen