© BFM, GvA

Ekers koppel verongelukt op 450 meter van zondagsmis

Een zwaar verkeersongeval heeft gisterochtend een zware tol geëist op de Noorderlaan in Antwerpen. Drie auto’s waren betrokken, twee mensen overleden en zes anderen raakten gewond.

Sam Reyntjens

Een spoor van vernieling, dat bleef achter op de Noorderlaan. Vijf twintigers reden met een Audi S4 met Duitse nummerplaten met hoge snelheid over de Noorderlaan in de richting van Ekeren. Uit het onderzoek zou blijken dat de bestuurder 150 kilometer per uur reed terwijl de maximumsnelheid op 70 is vastgesteld. Ter hoogte van het kruispunt met de Manchesterlaan ging het faliekant mis.

Lydia Anthonis (67) en haar echtgenoot Rik Demeerleer (71) reden van hun woning in Ekeren naar de Onze-Lieve-Vrouw Boodschap. Lydia stuurde haar auto, een Kia Rio, van de Noorderlaan naar de Manchesterlaan. Ze werd in de flank geramd door de Audi. De Kia van Lydia en Rik kwam tot stilstand tegen een paaltje. Rik was uit de wagen geslingerd, met zo’n kracht dat hij door het raam van het café op de hoek vloog. Lydia werd uit haar auto bevrijd door de brandweer, ze overleed enkele uren later in het ziekenhuis.

Terwijl de politie bezig was met de vaststellingen begon 450 meter verder de zondagsmis in de kerk aan de Canadalaan. Een viering die Rik en Lydia normaal zouden bijwonen. Zij had net nog gerepeteerd voor het zingen en hij had de sportwereld al een tijd achtergelaten en was zijn vrouw gevolgd naar de kerk.

“Lydia was erg betrokken bij de werking van onze parochie”, vertelt pastoor Jef Bloquaux. Voor zijn tachtigste verjaardag werkte ze nog mee aan de verjaardagstaart. “Ze was ook lid van het koor en zou normaal vandaag (gisteren, red.) gezongen hebben. Mijn band met Lydia is ook anders dan met veel parochianen, ze kwam al vijftien jaar twee keer per week bij mij koken.”

Lees meer in Gazet van Antwerpen

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Jobs in de regio