© Belga

Jérémy Pierson bekent eindelijk moord op Béatrice

Drie en een halve maand nadat het lichaam van Béatrice Berlaimont (14) werd ontdekt in Sesselich (Aarlen), heeft hoofdverdachte Jérémy Pierson donderdag de moord op Béatrice bekend. Dat meldt de Franstalige nieuwssite L’avenir.

skn

De 26-jarige Jérémy Pierson, afkomstig uit Messancy, een gemeente op de grens met Luxemburg, werd donderdag meerdere uren ondervraagd door de speurders die de moord op Béatrice onderzoeken. Het was de eerste keer sinds de arrestatie van Pierson op 9 december 2014 dat hij nog eens werd verhoord. Hij had tot vandaag alle feiten ontkend die hem ten laste gelegd werden.

In december werd Jérémy Pierson opgepakt als verdachte voor de moord op Béatrice, en de verkrachting van een jonge vrouw enkele dagen later. Hoewel hij alles ontkende, bleef hij aangehouden. Er zou belastend DNA-materiaal van hem zijn gevonden bij de slachtoffers. Pierson heeft donderdag de feiten die hem ten laste werden gelegd bekend. Hij gaf toe dat hij Béatrice heeft ontvoerd, verkracht en uiteindelijk vermoord. Ook bekende hij de aanranding en de verkrachting van een automobiliste aan de afrit van Aarlen en de aanranding van een vrouw in het Franse Saint-Avold. Meester Dimitri Soblet, de advocaat van Jérémy Pierson, heeft vrijdag bevestigd dat zijn cliënt donderdag ondervraagd is en de moord op Béatrice Berlaimont heeft bekend.

Pierson vertelde ook enkele details die de speurders kunnen helpen om een reconstructie te maken van wat er is gebeurd tussen de verdwijning van Béatrice op 21 november 2014 en de ontdekking van haar lichaam op 8 december 2014.

Het parket weigert momenteel elke commentaar, net als de advocaat van Pierson. Jérémy Pierson moet op vrijdag 3 april om 13.30 uur voor de raadkamer verschijnen.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio