Ouders geschokt over geopende poorten op site ingestorte fabriek

Foto: LDN

Ouders geschokt over geopende poorten op site ingestorte fabriek

Print
Mechelen - De ouders van Jolyn Pennartz, het 11-jarig meisje dat zondag om het leven is gekomen bij een instorting van een fabriek in Mechelen, zijn in alle staten. Donderdagavond hielden ze nog even halt aan de site en stelden ze vast dat verschillende poorten gewoon open waren.

“We hebben net onze dochter laten cremeren. Dit kan toch niet. Moeten er nog slachtoffers vallen”, vraagt Wendy Carrez zich af, de mama van Jolyn. Nadat hun dochtertje afgelopen zondag verongelukte bij de instorting in de leegstaande fabriek van Inofer, gaan de ouders er meermaals per dag langs. “Zo proberen we de dood van Jolyn een plaats te geven”, zegt Wendy.

Tijdens een van die bezoeken stelde de familie vast dat op de site poorten aan de zijde van de Postzegellaan nog steeds geopend waren. Aan Guldendal zijn de poorten sinds het drama verzegeld.

Met heftrucks rondgereden

Jolyn had praktisch het hele weekend doorgebracht bij haar vriendinnetje Jullie (11), een klasgenootje. Toen de twee meisjes zondagnamiddag met de twee oudere broers van Julie naar de leegstaande fabriek gingen, liep het fout.

De jongens hadden er heftrucks aan de praat gekregen, maar een van de machines raakte vermoedelijk een steunpilaar. De hele constructie van de loods stortte als een kaartenhuisje in elkaar. Jolyn (11) en Frederic P. (18) raakten bedolven onder het puin. Ze waren op slag dood. De twee andere tieners bleven als bij wonder ongedeerd.  

Politie reageert meteen

Toen het bericht over de geopende poorten donderdagavond burgemeester Bart Somers (Open Vld) bereikte, nam hij meteen contact op met hoofdcommissaris Yves Boogaerts van de lokale politie.

Het korps stuurde twee ploegen ter plaatse om heel de site nog eens te controleren. “We doen er alles aan om ervoor te zorgen dat de poorten worden afgesloten. Desnoods laten we een slotenmaker komen. Vrijdag in de loop van de dag zullen we ook nog eens nakijken waar alle poorten op uitgeven en naar welke ruimtes die leiden”, vertelt zonechef Yves Bogaerts.
 

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio