© PHU

© GVA

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Moeder van Jelle F.: "Ik denk dat hij een psychose heeft gekregen"

42-jarige jurist uit Amsterdam is de zuurgooier

Hij heet Jelle F., is 42 jaar, woonde in Amsterdam en is door zijn familie formeel herkend als de ‘zuurgooier’ van de Delhaize in Antwerpen. Na drie maanden vruchteloos jagen op de man die poetsvrouw Marina Tijssen op 20 februari voor het leven verminkte, is zijn identiteit dus bekend. De afgelopen maanden verspreidde het gerecht camerabeelden van de man, maar speurders konden tot vorige week enkel een gezicht en geen naam op de ‘zuurgooier’ plakken. Nu dus wel.

PHU, YB, ME

De familie zegt dat hij eind oktober Nederland verliet om in het Spaanse Barcelona te gaan werken. De laatste weken verwaterde het contact, zeggen ze. Of Jelle F. lange tijd in Spanje heeft verbleven, is volstrekt onduidelijk. Hij dook immers regelmatig op in ons land en heeft hier mogelijk ook een tijd verbleven.

Afgelopen week liep hij in Parijs eerder toevallig tegen de lamp. Gisteren raakte dan bekend dat de Amsterdammer zich niet verzet tegen een snelle uitlevering aan ons land.Hij wordt eerstdaags in België verwacht.

“Dat rode jasje? Dat heb ik hem nooit weten dragen. Ook die beige broek, die heb ik nooit gezien. En zijn haar, dat is duidelijk langer dan voorheen. Maar verdomme toch, het is Jelle, geen twijfel mogelijk. Zijn houding, de uitdrukking in zijn gezicht, ik ben - helaas - honderd procent zeker”, zegt de moeder van de zuurgooier.

Ook zijn vriend Lenin knikt instemmend bij het kijken van de camerabeelden. Buren omschrijven F. als “een tikkeltje zonderling”, maar zijn vriend kent hem als een rustige, eerder introverte kerel, “al moet ik wel toegeven dat hij depressieve buien kon hebben. Buien waarin hij dan ook veel Prozac als antidepressivum slikte.”

“We kunnen niet anders bedenken dan dat Jelle een psychose moet hebben gekregen”, zegt de moeder. “In die psychologisch moeilijke momenten nam hij meer Prozac dan eigenlijk mocht. Maar een psychose? Ik weet het niet.”

Lees het hele verhaal donderdag in Gazet van Antwerpen

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio