© Patrick Hattori

© Patrick Hattori

© Patrick Hattori

1 / 3
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Chiro en jeugdhuis verhuizen naar ultramoderne nieuwbouw

De recreatiezone aan de Eglegemvijver in Hombeek (Mechelen) waar nu al de Koninklijke Mechelse Tennis- en Hockeyclub (KMTHC) gevestigd is, breidt gevoelig uit. Chiro Hombeek en jeugdhuis Hojé trekken er met een subsidie van de stad een ultramoderne en ruime nieuwbouw op.

Sven Van Haezendonck

“Wij maken daar een budget van 250.000 euro voor vrij”, zegt schepen van Jeugd Greet Geypen (Open Vld). De jeugdverenigingen investeren zelf nog eens een veelvoud. De bouw start vermoedelijk dit najaar. “Een hele stap vooruit voor de jeugd, want ze zit daardoor meer in het groen”, stelt burgemeester Bart Somers (Open Vld).

Nieuwe toegangsweg

Tegelijk krijgt de recreatiezone een nieuwe toegangsweg via de Zemstseweg. “Zodat al het verkeer niet meer over de smalle wegen langs de vijver moet. Voor de recreatie leggen wij daar een parking aan met een 200-tal plaatsen”, zegt Somers. In de directe omgeving is er ruimte voor de naburige basisschool De Esdoorn om uit te breiden, met onder andere een kiss & ridezone om kinderen naar school te brengen en weer op te pikken.

MEER OVER

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio