Dijlestad verkennen via Happen & Stappenroute

Foto: Patrick Hattori

Dijlestad verkennen via Happen & Stappenroute

Print
Mechelen - De bezienswaardigheden van Mechelen ontdekken en onderweg lekker iets eten. Dat is de formule van Happen & Stappen, een culinaire wandeltocht van zeven kilometer door de stad.

Na de fietsroutes van Happen & Trappen kunnen bezoekers het rijke verleden van de Dijlestad dus ook al wandelend beter leren kennen. In Mechelen loopt de route langs café Sava, de tapasbar op de Grote Markt, en de brasserie van brouwerij Het Anker.

“Je legt op eigen houtje een tocht van zeven kilometer af, aan de hand van een wegbeschrijving. Je kan kiezen voor een ochtendwandeling of een namiddagtocht”, zegt schepen van Toerisme Björn Siffer (Groen). De wandeling vertrekt en eindigt telkens bij dezelfde zaak. Je kan zelf de volgorde bepalen van de zaken die je aandoet, en welke lus je maakt.

Vier uur wandelen

In totaal duurt de Happen & Stappen-wandeling ongeveer vier uur. Wandelaars starten de tocht met koffie en gebak. Tijdens de tussenstop wacht een soepje. Afsluiten, gebeurt ’s middags met een broodje en ’s avonds met een hoofdgerecht.   “Met dit aanbod hebben we een extra troef om levensgenieters naar Mechelen te halen”, vertelt schepen Siffer. “Happen en Stappen is immers ideaal voor een groepsuitje en staat voor een dagje smaakvol genieten van onze historische stad.”

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio