© GVA

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Imposant torengebouw verrijst naast ring

Het ziet er naar uit dat het zogenaamde project-Liekens na tien jaar plannen maken eindelijk naar de uitvoering evolueert. Die houdt de bouw van een indrukwekkend complex van elf bouwlagen naast de rotonde in Geel.

Hans Otten

Het Geelse schepencollege heeft de principiële goedkeuring gehecht aan de recentste plannen voor het project-Liekens. Dat betekent dat het verzekeringskantoor Zakenkantoor Liekens-ADMB uit Geel en Bouwbedrijf E. Dillen nv uit Olen werk kunnen maken van de concrete bouwaanvraag voor hun opmerkelijke torengebouw naast de rotonde in Geel. Op de hoek van de ring en de Pas moet de cluster met deels verkommerde gebouwtjes binnenkort wijken voor een complex van elf etages.

“We zien het gebouw zelf als een sculptuur, die voor Geel een opvallende toegangspoort en voor de ruimere regio een echte landmark moet worden”, zegt Architect-partner Koen Dergent van Archiles Architecten uit Geel, dat de plannen samen met Tom Reynders van Trias Architecten uitwerkte. “Onze bureaus zijn er twee jaar aan bezig geweest. Het wordt een complex met een gemengde functie, waar wonen in de vorm van appartementen vanaf de vijfde verdieping, samengaat met werken in de vorm van kantoren in de onderste verdieping. De appartementen variëren van de klassieke omvang tot grotere woonentiteiten.”

Lees donderdag het hele artikel in Gazet van Kempen

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio