Jongen (10) en meisje (8) voorkomen ontvoering broertje

Print

Een jongen van tien en een meisje van acht jaar oud zijn de helden van de dag in de Verenigde Staten. Het duo kon op het nippertje voorkomen dat een onbekende man hun kleine broertje ontvoerde. Ze achtervolgden de man tot hij de kleine jongen losliet.

De drie kinderen waren aan het spelen in een park in Sprague, een kleine stad in de staat Washington, toen een man hen aansprak, vertelt de politie. Plots greep de man de 22 maanden oude Owen Wright uit zijn buggy en ging ervan door.

Op bewakingsbeelden van een lokale supermarkt is duidelijk te zien hoe de ontvoerder langs komt gelopen met de peuter in zijn armen. Hij wordt achtervolgd door de zus van zijn slachtoffertje en de oudere broer, die de buggy nog voortduwt.

Zoekactie

‘De oudere kinderen begonnen te schreeuwen en liepen achter de verdachte’, zegt de lokale sheriff in een mededeling. Enkele tieners werden door al dat geroep gealarmeerd. Toen ook zij achter de verdachte aangingen, zette die het jongetje neer en vluchtte weg. ‘Hoewel hij nog achterna gezeten werd door getuigen, kon hij ontsnappen’, zegt de sheriff nog. De politie is een grootscheepse zoekactie begonnen. Ze vrezen dat de ontvoerder weer zou kunnen toeslaan.

‘Heel hard roepen’

Het jongetje kon ongedeerd terug naar zijn ouders gebracht worden. Die hadden hun drie kinderen bij een babysit achtergelaten, vertelden ze. Volgens de autoriteiten had die babysit de kinderen toestemming gegeven om in het park achter het huis te gaan spelen.

De buurtbewoners zijn vol lof over de heldendaad. ‘Ik zei het meisje: schat, je hebt exact gedaan wat je moest doen: heel hard roepen. Zo heb je die peuter gered’, vertelt ooggetuige Dorothy Giddings.

.

Nu in het nieuws