Bayern dolt met Shakthar maar verliest sleutelspelers

Foto: AFP

BAYERN - SHAKTHAR 7-0

Bayern dolt met Shakthar maar verliest sleutelspelers

Print

Bayern München heeft zich met sprekend gemak geplaatst voor de kwartfinales in de Champions League. Shakthar Donetsk was na de snelste rode kaart ooit in het kampioenenbal veel te klein. Eindstand: 7-0. Op 20 maart volgt de loting voor de kwartfinales.

Shakthar had Bayern op een verrassend 0-0 gelijkspel gehouden in Oekraïne, maar beleefde een dramatische start. Na amper drie minuten kregen we al opwinding in de Allianz-Arena. Mario Götze zette zich door in de grote rechthoek en werd neergelegd door Oleksandr Koetsjer. Ref William Collum twijfelde geen seconde, legde de bal op de stip en stuurde Koetsjer met de snelste rode kaart ooit in de Champions League richting kleedkamer. Thomas Müller miste niet vanop de stip: 1-0.


Thomas Mueller 1:0 Penalty Kick | Bayern Munich... door EuropeanLeagueLiveGoal

Bayern verhoogde het tempo drastisch. Der Rekordmeister dwong een heleboel kansen af maar Arjen Robben kwam een teen tekort bij een scherpe voorzet, Franck Ribéry stuitte op doelman Andrij Pjatov en Robert Lewandowski raakte de paal. Robben moest halverwege de eerste helft wel naar de kant met een hamstringblessure. Jérôme Boateng maakte na ruim een halfuur een einde aan de missers en trapte van dichtbij de 2-0 tegen de touwen.


Jérôme Boateng 2-0 Bayern Munchen vs Shakhtar... door darkobit2992

Duits champagnevoetbal

Na de pauze was het hek van de dam. Bayern was niet te stuiten en Shakthar kwam gewoonweg niet meer over de middellijn. Götze trapte een hoekschop tot bij Ribéry. Via enkele tiki-taka’s kwam de bal opnieuw voor de voet van de Fransman, die zonder genade de 3-0 voorbij doelman Pjatov trapte.


Franck Ribery 3:0 | Bayern Munich - Shakhtar... door EuropeanLeagueLiveGoal

In de 51e minuut stond het al 4-0. Ribéry schudde een heerlijke actie uit zijn pantoffels en zette voor. Via de doelman kwam de bal bij Müller. De Duitser trapte zonder verpinken de 4-0 op de tabellen, goed voor zijn 26e goal in het kampioenenbal.


Thomas Mueller 4:0 | Bayern Munich - Shakhtar... door EuropeanLeagueLiveGoal

Op het uur moest Bayern wel opnieuw een sleutelspeler afgeven met een blessure. Ribéry had last van de enkel. Geen nood, iets later stond het 5-0. Na een corner van Götze mocht Holger Badstuber vrij inkoppen. De verdediger buffelde het leer voorbij een grabbelende doelman Pjatov.


Holger Badstuber Goal - Bayern Munich 5-0... door footballdailytv

Bayern ging gewoon door op zijn elan en een kwartier voor tijd maakte het de 6-0. Lewandowski werd perfect diep gestuurd door Bastian Schweinsteiger en de Poolse killer maakte het zonder pardon af.


Goal R. Lewandowski -- Bayern Munchen... door ylberenexhipi

Het leed van Shakthar was nog niet voorbij. Götze stond nog niet op de tabellen maar bracht daar in het slot verandering in. De kleine middenvelder schoof de 7-0 onder het lichaam van Pjatov binnen, na een prima voorzet van Boateng. Daarmee evenaarde Bayern zijn grootste zege in de Champions League. In 2012 won het met dezelfde cijfers van Bazel. Shakthar is de eerste club die in hetzelfde CL-seizoen zowel met 7-0 wint als verliest.


Mario Gotze Goal Bayern Munchen 7-0 Shakhtar... door maudiid12

Meer sportnieuws