Rolstoelatlete Marieke Vervoort laureate Nationale Trofee Victor Boin 2014

Foto: BELGA

Rolstoelatlete Marieke Vervoort laureate Nationale Trofee Victor Boin 2014

Print

Anne d’Ieteren, voorzitter van het Belgian Paralympic Committee, heeft woensdagavond in het Sportimonium in Hofstade de Nationale Trofee Victor Boin 2014 uitgereikt aan rolstoelatlete Marieke Vervoort en haar club AC Lyra. Deze trofee bekroont jaarlijks een paralympische atleet voor zijn of haar prestaties van het afgelopen jaar of voor zijn carrière en rol binnen de paralympische beweging. Een atleet kan de trofee slechts één keer winnen.

De 35-jarige Vervoort maakte in 2014 een opmerkelijke comeback na een zware schouderblessure op het WK in Lyon in augustus 2013. Na een Europees record op de 800 meter verbeterde ze op deze afstand eveneens het wereldrecord van haar grote rivale Michelle Stilwell. Ook het tien jaar oude wereldrecord op de 1.500 meter, net als dat van de 5.000 meter, bracht ze op haar naam. Ze miste daarna het EK met rugklachten en moest door een kookongeval, waarbij ze zich zwaar verbrandde, forfait geven voor de Memorial. Vervoort volgt op de erelijst van de trofee rolstoeltennisser Joachim Gérard op.

Terwijl de Nationale Trofee Victor Boin, genoemd naar de ex-voorzitter van het Belgische Olympisch en Interfederaal Comité die zich ingezet heeft voor de ontwikkeling van de paralympische beweging, al sinds 1974 wordt uitgereikt, werd in 2011 ook de Trofee GDF Suez voor jong talent in het leven geroepen. Laurens Devos, een 14-jarige tafeltennisser uit Malle, is deze keer de laureaat. Hij behaalde al enkele mooie resultaten in het paralympisch circuit, zoals toernooiwinst in Eger (Hongarije), het Spanish Open en het Tournoi Côte d’Azur.

Meer sportnieuws