Vrees dat mooie weg gemotoriseerd verkeer zal aantrekken

Foto: Jef Wijckmans

Vrees dat mooie weg gemotoriseerd verkeer zal aantrekken

Print
Aartselaar - De Groeningelei, een weg voor voetgangers en fietsers naast het sportcentrum aan de Kleistraat in de richting van buurgemeente Kontich, ligt er slecht bij. Toch mag de gemeente die er verantwoordelijk voor is, geen herstellingswerken laten uitvoeren.

Zowel de bedding van de voetweg als de rest van de asfaltweg in de Groeningenlei en Kontichhof behoren toe aan de graaf René-Frédégand della Faille de Waerloos. Iedereen mag van de weg gebruik maken, aangezien de graaf al die jaren niets heeft ondernomen om het publiek gebruik van zijn weg te stuiten.

Ondertussen ligt de weg er echter slecht onderhouden bij met mogelijke valpartijen tot gevolg. Gemeenteraadslid Kris Wils (NAP) vroeg het schepencollege dan ook om actie te ondernemen. “Deze weg wordt vaak gebruikt door de schoolgaande jeugd. Herstelwerken zijn dringend nodig. Het beste zou zijn te onderzoeken of een (asfalt)verharding vanaf de slagboom ter hoogte van het kruispunt met de Kleistraat tot aan het grondgebied Kontich mogelijk is.” 

Volgens schepen Bart Lambrecht (N-VA) kan dit niet zomaar.

Lees het hele verhaal donderdag in Gazet van Antwerpen - editie Zuid

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio