-

Antoine Demoitie wint eerste kermiskoers

Print

De 24-jarige Antoine Demoitie (Wallonie-Bruxelles) heeft woensdag in het Oost-Vlaamse Wanzele de eerste kermiskoers van ons land gewonnen. Antoine Demoitie was in de 35e editie van ‘Wanzeel Koerse’ de snelste in een massasprint. Hij hield de Nederlander Wouter Mol en Joeri Stallaert achter zich.

Wielrennen op Sportwereld.be

Na een heel onrustig begin, dat gekruid werd door tal van uitvalspogingen, slaagden na zowat 30 kilometer koers achttien renners erin zich los te wrikken uit het peloton. De grote groep liet de vluchters evenwel nooit meer dan anderhalve minuut voor zich uit rijden. Met nog drie ronden voor de boeg was de voorsprong van de kopgroep, dan nog slechts veertien man sterk, geslonken tot 20 seconden.

Vooraan zag men het nutteloze van de poging in en op 25 kilometer van de finish smolt alles opnieuw samen. Benjamin Verraes probeerde nog een aanval op te zetten maar slaagde niet in zijn opzet. In de daaropvolgende massasprint was Antoine Demoitie, in de GP La Marseillaise al knap derde, duidelijk de snelste van het hele pak. Hij boekte zo zijn eerste seizoenszege.

'In de slotkilometer trok mijn team het hele peloton op een lint. Bij het aansnijden van de laatste rechte lijn had ik met Olivier Chevalier en Kevyn Ista nog twee pionnen voor mij uitrijden. Ik maakte de laatste 200 meter vol en niemand slaagde erin om mij nog te remonteren', verklaarde Demoitie. 'Ik pak mijn eerste zege en dat is een serieuze opluchting. Het mag dan slechts een kermiskoers, het is wel de eerste van het jaar. Ik ben blij dat de teller niet meer op nul staat.'

MEEST RECENT