Man krijgt levenslang voor moorden op vrouw en twee kindjes (7 en 1)

Foto: rr

Man krijgt levenslang voor moorden op vrouw en twee kindjes (7 en 1)

Print

Het hof van assisen van Vlaams-Brabant in Leuven veroordeelde Koen Claes (29) woensdagavond tot levenslange opsluiting. De jury en het hof oordeelden dat er geen verzachtende omstandigheden waren en spraken de zwaarste straf uit.

De beraadslaging over de strafmaat door het hof en de jury duurde twee uur. Het arrest was onverbiddelijk voor Koen Claes: levenslang voor de moord op zijn vrouw Natacha Lemmens (25) en hun twee kinderen Marnix (7) en Marieke (1), in hun woning in Tienen op 29 april 2012.

De uitspraak wekte wat verbazing omdat zowel het openbaar ministerie als de verdediging tijdens het debat over de straftoemeting verzachtende omstandigheden in acht hadden genomen: respectievelijk twee en vier, maar daar werd in het arrest geen rekening mee gehouden.

De assisenvoorzitster sprak van zwaarwichtige feiten. ‘Die werden gepleegd op een laffe manier, met weerloze kinderen. De driestheid waarmee Claes handelde, wijst op een totaal gebrek aan respect en normbesef. Het aanwenden van verschillende middelen en technieken duidt op een asociale en gevaarlijke instelling. De feiten werden gepleegd vanuit een zelfde misdadig opzet.’

.

Nu in het nieuws