‘Nieuwe Kouyaté’ tekent tot eind dit seizoen bij Anderlecht

Foto: Twitter

‘Nieuwe Kouyaté’ tekent tot eind dit seizoen bij Anderlecht

Print

De 19-jarige Senegalese verdediger Khadim Joher Rassoul heeft woensdag een contract bij RSC Anderlecht getekend tot het einde van het seizoen, mét optie. Dat maakte paars-wit zonet zelf bekend.

De negentienjarige Senegalees Joher Khadim Rassoul, die de nieuwe Cheikhou Kouyaté wordt genoemd, is de eerste versterking voor volgend seizoen. Rassoul was sinds 8 januari aan het testen bij de beloften van paars-wit en maakte een goeie indruk op alle trainers, inclusief Besnik Hasi. Rassoul is een verdedigende middenvelder die ook centraal achterin uit de voeten kan, waardoor hij hetzelfde profiel als zijn landgenoot Cheikhou Kouyaté heeft. Die vertrok afgelopen zomer bij Anderlecht richting West Ham.

Toch is Rassoul, die ook gevolgd werd door Marseille en Porto, technisch beter dan zijn landgenoot. De Senegalees zal het seizoen volmaken bij de beloften, maar mag tijdens de interlandbreak eind maart al proeven van de eerste ploeg op training, als er door interlands meerdere spelers van de A-kern weg zijn. Rassoul komt over van AS Pikine, dat in de Afrikaanse Champions League aan de slag is nadat het afgelopen seizoen de dubbel won.

Meer voetbalnieuws