Bolingoli: ‘Geschiedenis schrijven met Club’

Foto: Photo News

Bolingoli: ‘Geschiedenis schrijven met Club’

Print

Wegens de blessures van draaischijf Victor Vazquez en woelwater José Izquierdo mag Boli Bolingoli zich bij Club Brugge opmaken voor een basisplaats, donderdagavond in de heenwedstrijd van de achtste finales in de Europa League tegen de Turkse topper Besiktas. Als Blauw-zwart kan doorstoten, spelen ze voor het eerst in twintig jaar kwartfinales in een Europese bekercompetitie. ‘Een plaats bij de laatste acht zou mooi meegenomen zijn’, vertelde Bolingoli woensdag in het Jan Breydelstadion.

De negentienjarige neef van Romelu Lukaku zit dit seizoen aan elf wedstrijden voor Club, waarvan vier in de Europa League. In de zestiende finales tegen Aalborg verscheen hij twee keer aan de aftrap. Met een doelpunt en een assist behoorde hij zelfs tot de uitblinkers. ‘Europees loopt het inderdaad lekker. Ik voel me goed, ik ben klaar voor de wedstrijd. Ik heb wat kunnen rusten, aangezien ik de wedstrijd van vorig weekend tegen Charleroi niet mocht spelen’, aldus Bolingoli, die in de competitie een schorsing van twee speeldagen uitzit voor een tackle op Lasse Nielsen van AA Gent.

In het systeem van Michel Preud’homme krijgt Bolingoli tegenwoordig een stek op de flanken in het middenveld. Een aanvallende positie, maar zeker tegen topclubs moet hij ook aan verdedigen denken. ‘Het zal inderdaad aanvallen en verdedigen worden tegen Besiktas, want het is een uitstekend team. We hebben ons echter goed voorbereid en we zullen er alles aan doen om een goed resultaat neer te zetten. We staan voor een mooie uitdaging.’

MEER VOETBALNIEUWS