Plek voor 622 auto’s in uitgebreide parking Zandpoortvest

Parking Zandpoortvest 2 heeft voortaan een tweede verdieping. Foto: Patrick Hattori

Plek voor 622 auto’s in uitgebreide parking Zandpoortvest

Print
Mechelen - Parking Zandpoortvest 2 vlakbij de binnenstad van Mechelen is opnieuw volledig open. Over drie niveaus is er nu plek voor 622 wagens, precies 200 meer dan vroeger.

Door de bouw van de tweede verdieping was de parkeergarage aan de Thomas More hogeschool van oktober tot december vorig jaar afgesloten. In december waren zowel de beneden- als de eerste verdieping opnieuw toegankelijk, en nu is dus ook de tweede verdieping klaar voor gebruik.

Met 622 plaatsen is het meteen de grootste parking in het centrum van Mechelen. “De uitbreiding was nodig, omdat bijna alle parkeerplaatsen dagelijks werden ingenomen”, zegt schepen van Mobiliteit Marina De Bie (Groen).

Parking betalen met bankkaart

In de parkeergarage kan je erg voordelig parkeren. Een dag parkeren kost er maximum 3 euro en tijdens het weekend is ze zelfs gratis. Op de parking wordt ook een nieuw model parkeerautomaat uitgetest, waar je kan betalen met een bankkaart. Op de display kunnen verschillende boodschappen worden weergegeven. Parking Zandpoortvest 2 is op zaterdagen en koopzondagen ook een halte van de gratis Shopping Shuttle. 

Lees ook: Wachten op bouw parking Bruul

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio