Familie Borlée en Nafi Thiam ontvangen op het paleis

Print

De medaillewinnaars van het EK atletiek indoor in Praag zijn woensdag ontvangen door koning Filip. Nafi Thiam, Dylan Borlée en de estafetteploeg van de 4x400m mochten op audiëntie in het Koninklijk Paleis in Brussel.

Julien Watrin, Dylan, Jonathan en Kevin Borlée wisten in Praag het goud te veroveren op de 4x400m in 3:02.87, een nieuw Europees record. Coach Jacques Borlée benadrukte dat de overwinning mooier werd omdat het zo onverwacht was. “We hebben een ongelooflijke tijd neergezet. Als je die vertaalt naar outdoor, kom je uit op 2:59 en speel je mee op de Olympische Spelen”, vertelde de vader van de gebroeders Borlée. “Dat een land als België zo een prestatie kan neerzetten is onwerkelijk, alleen de Amerikanen halen een dergelijk niveau.”

Dylan Borlée won individueel het zilver op de 400m. “Nu het voorbij is moet ik terug naar de werkelijkheid, het was heel mooi”, vertelde hij.

Nafi Thiam wist op de vijfkamp het zilver in de wacht te slepen. “Ik voel me heel goed. Ik ga mijn studie hervatten en trainen voor het WK atletiek in Peking van deze zomer”, vertelde Thiam die naast haar sportcarrière geografie studeert in Luik.

“We zijn natuurlijk heel blij, maar nu ligt de focus weer op de toekomst. Morgen beginnen we met trainen voor het WK estafette in de Bahamas”, besloot Jonathan Borlée.

MEEST RECENT